lördag, januari 23, 2010

Filmkväll

Har hittills haft en grymt lugnt och skön helg. Ikväll gjorde jag goda tacos och kollade på en film själv för första gången på länge. Självklart väljer jag att se Amores Perros (Älskade Hundar) av Alejandro González Iñárritu som också gjort filmerna 21 Gram och Babel.


Den här filmen är hans internationella genombrott som bland annat var nominerad för bästa utländska film på Oscarsgalan år 2000.

Filmens handling byggs i likhet med hans andra filmer upp som flera olika historier men som binds ihop av en eller ett par händelser. Det speciella med hans filmer är att det inte finns gott och ont som i många andra filmer. Alla vill egentligen gott men har olika anledningar att göra "felaktiga" saker, som att skicka sin älskade hund i hundslagsmål, som att ligga med din brors fru, som att lämna din fru och två döttrar för en annan kvinna. Ingen av handlingarna känns direkt felaktig från de personernas perspektiv även om det från ett utomstående perspektiv låter helt fel.
Det är skönt med filmer där man får se att livet inte är svart och vitt, och att en liten händelse kan få stora konsekvenser med mera.

Se filmen! 4.5/5 i jonasbetyg.

1 kommentarer:

Anonym sa...

Papappapapa måste se den sen. Synd att du redan sett den nu.
:(

Skicka en kommentar